Deelnemen

Kan ik deelnemen?

Er zijn diverse criteria waaraan u moet voldoen om te kunnen deelnemen aan de Orchestra-studie. De belangrijkste zijn dat u*:

  • tussen 40 en 75 jaar oud bent;
  • in de afgelopen 2 jaar bent gediagnosticeerd met de ziekte van Parkinson;
  • traagheid van bewegingen ervaart (bradykinesie), en minstens één van de volgende klachten:
    • spierstijfheid
    • tremor/trillen
  • geen medicijnen gebruikt om de motorische symptomen van uw ziekte van Parkinson te behandelen (symptomen gerelateerd aan beweging) en in de komende 6 maanden naar verwachting geen van deze medicijnen nodig hebt.

*Er zijn nog meer criteria voor deelname aan de studie. Het studieteam zal deze beoordelen en met u bespreken als u zich heeft aangemeld voor de studie.

In de studie wordt het effect van de studiemedicatie op de progressie van de ziekte van Parkinson en de bijbehorende symptomen over een langere periode onderzocht. Daarom kunnen voor de Orchestra-studie alleen personen met milde symptomen van de ziekte van Parkinson meedoen.

Als u aan deze criteria voldoet, voer dan de pre-screening uit om te ontdekken of u voor de studie in aanmerking komt. Als u in aanmerking komt, wordt u doorverwezen naar de dichtstbijzijnde studielocatie. Het studieteam op de studielocatie zal de studie uitgebreid bespreken en enkele tests en beoordelingen uitvoeren om te bevestigen dat u aan de studie kunt deelnemen.

 

Wat houdt de proefpersoneninformatie voor deelname aan medisch-wettenschappelijk onderzoek in?

Voordat er tests en procedures voor de studie gedaan kunnen worden, moet u eerst instemmen met de studie en de consent pagina ondertekenen van de proefpersoneninformatie voor deelname aan medisch-wettenschappelijk onderzoek.

De proefpersoneninformatie voor deelname aan medisch-wettenschappelijk onderzoek beschrijft uitgebreid de studie, inclusief mogelijke risico’s en voordelen en uw rechten en verantwoordelijkheden.

Is de Orchestra-studie geschikt voor mij?

Over deelname aan een klinische studie moet u goed nadenken. Voordat u beslist of u meedoet, moet u ervoor zorgen dat u alle mogelijke risico’s begrijpt.

Er is geen garantie dat u direct voordeel zult hebben van uw deelname aan deze studie. Het is ook belangrijk om te onthouden dat deelname aan klinische studies geheel vrijwillig is. U kunt op elk moment en om welke reden dan ook stoppen, zonder dat dit voor u consequenties heeft.

Een gesprek met uw studieteam kan u helpen te beslissen of u wilt deelnemen aan de Orchestra-studie. Zij zullen de studie aan u uitleggen en u meer details geven, inclusief schriftelijke informatie zoals de proefpersoneninformatie voor deelname aan medisch-wettenschappelijk onderzoek.

 

onderzoeksartsen en specialisten zullen de toestand en hoe het met de deelnemers gaat tijdens de hele studie zorgvuldig in de gaten houden.

Interesse?

Ontdek of u in aanmerking komt